Toplijsten

Uit GamesMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Met dank aan alle stemmen en persoonlijke top 10's kunnen er toplijsten gegenereerd worden op GamesMeter. De toplijsten worden elke nacht gegenereerd, het kan dus voorkomen dat een game met een iets hoger gemiddelde lager in de toplijst staat dan een game met een iets lager gemiddelde. Dit zal na de generatie van de toplijst echter weer automatisch verholpen zijn.


We onderscheiden hierin verschillende toplijsten, namelijk de volgende:

Top 250

De top 250 is dé alltime toplijst van GamesMeter. Hierin vind je de 250 best gewaardeerde games van de site. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een game minstens 20 stemmen ontvangen hebben. Games jonger dan 2 jaar oud komen nog niet in aanmerking voor deze lijst. Uiteraard komen de games die de allerhoogste stemgemiddeldes hebben, en tegelijkertijd aan de voorgaande eis voldoen, bovenaan in deze toplijst. Zie hier voor de huidige toplijst van GamesMeter.

Flop 100

De flop 100 is een lijst met daarin de 100 slechtste games aller tijden volgens de gebruikers van GamesMeter. Om in deze lijst te geraken moet je, naast in het bezit zijn van een zeer laag stemgemiddelde, minstens 5 stemmen hebben ontvangen. Zie hier voor de huidige floplijst van GamesMeter.

Tip 150

De tip 150 is een lijst van hooggewaardeerde games die (nog) niet genoeg stemmen hebben ontvangen om in de top 250 te geraken. Gebruikers van GamesMeter gebruiken deze lijst vaak om goede games te ontdekken die wat minder bekend zijn. Om in deze lijst te staan moet een game, naast een hoog gemiddelde:

  • niet jonger dan 2 jaar oud zijn;
  • minstens 3 stemmen ontvangen hebben;
  • minder dan 20 stemmen ontvangen hebben.

Zie hier voor de huidige tiplijst van GamesMeter.

Alternatieve Top 100

De alternatieve top 100-lijst is samengesteld uit de persoonlijke top 10-lijsten van de GamesMeter-gebruikers. Een nummer één positie is goed voor 10 punten, voor een nummer tien-notering in een persoonlijke top 10 krijgt een game 1 punt voor deze lijst. Zie hier voor de huidige alternatieve top 100 van GamesMeter.

Top Recent

De recente toplijst is een lijst van de hoogsgewaardeerde games op GamesMeter die nog te jong zijn om in de top 250 te geraken. Om voor deze lijst in aanmerking te komen moet een game, naast het hebben van een hoog stemgemiddelde, minstens 5 stemmen ontvangen hebben en jonger dan 2 jaar oud zijn. Zie hier voor de huidige recente toplijst.

Overigen

Bij de toplijsten is er ook nog het tabblad overigen. Hier kan je per jaar, per decennium, per platform en per genre een lijstje van de 50 best gewaardeerde games op GamesMeter aanvragen. Voor elke lijst geldt: minimaal 5 stemmen en minimaal een gemiddelde van 3. Zoek hier naar de toplijst die jij graag zien wil.