Toevoegen

Uit GamesMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Toevoegen is het aanmaken van een nieuwe gamepagina. Deze functionaliteit is uitsluitend beschikbaar voor gebruikers, en uiteraard alleen bruikbaar voor games die nog niet op GamesMeter staan. Praktisch alle bekende games staan er inmiddels wel op, dus kijk voor je een game wilt toevoegen eerst eens goed of deze echt nog niet in de database staat. Verzeker jezelf er bovendien van dat de game die je wilt toevoegen wel aan GamesMeter's criteria voor toevoegbaarheid voldoet.

Op de toevoegpagina zie je een tabel waar je de informatie van de game in kunt voeren. Publishers/developers, platforms, genre, enzovoorts. Let er bovendien op dat je, als de titel van de game met een lidwoord begint, je deze achter de titel zet, bijvoorbeeld "Legend of Zelda, The". Op wikipedia of mobygames kun je meestal ook een goede omschrijving van de plotomschrijving vinden, die je kunt vertalen. Daarnaast moet je ook nog een poster van de game meesturen, in de vorm van een 300 pixels brede JPG. Dit kan een oorspronkelijke gameposter zijn, of als deze niet beschikbaar is een screenshot. Vooral bij games die nog niet gereleased zijn zul je vaak op een screenshot uitkomen, omdat officiële gameposters meestal pas op het laatste moment worden vrijgegeven. De links onderaan deze pagina verwijzen naar gedetailleerdere informatie over de richtlijnen voor het invullen van de verschillende velden die je tegenkomt.

Als er van een game die nog in productie is nog geen postermateriaal beschikbaar is, vragen wij je doorgaans te wachten met toevoegen totdat dergelijk materiaal wel beschikbaar komt. Tegen die tijd is meestal ook meer bekend over de andere gegevens die je bij het toevoegen moet invoeren, zoals bijvoorbeeld het plot of de platforms waarop de game zal uitkomen.

Nadat je de toevoeging verstuurd hebt, belandt deze in de wachtrij. Daar zal eerst één van de crewleden de toevoeging doorkijken en controleren op fouten, voordat de nieuwe gamepagina op de site verschijnt. Mocht er iets niet in orde zijn met de toevoeging, zal deze naar de pagina met foute toevoegingen verplaatst worden. Deze is hier te vinden. Je krijgt dan een privébericht waarin dit gemeld wordt, en je kunt je toevoeging daar vervolgens verbeteren. Hierna gaat de toevoeging opnieuw naar de wachtrij ter beoordeling.

Richtlijnen bij het toevoegen

Bij het toevoegen moet je de volgende gegevens van een game invoeren:

Zie verder ook de criteria voor toevoegbaarheid. Als je ziet dat ergens niet aan de richtlijnen wordt voldaan, kun je ons helpen door de bewuste gegevens te corrigeren.