Spoilers

Uit GamesMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een spoiler is een tekst die iets verklapt wat voor gamers verborgen had moeten blijven. Het Engelse 'to spoil' betekent bederven of verpesten. Een spoiler bederft de lol die iemand had kunnen beleven aan de game. Het is immers veel leuker (of spannender) om verrast te worden door een bepaalde uitkomst, dan dat je deze van tevoren al weet.

Het is dus niet de bedoeling dat je zogenaamde "spoilers" plaatst bij de games: dat is vervelend voor mensen die de game nog willen spelen. Omdat discussies over het einde van een game of over hoe verder te geraken op een moeilijk punt in een game toch interessant kunnen zijn is er een oplossing bedacht: de [spoiler] tag. Alles wat je tussen [spoiler] en [/spoiler] plaatst wordt automatisch onzichtbaar gemaakt, tenzij de tekst geselecteert wordt. Mensen die niets van het einde willen weten doen dit niet, en de game wordt voor hen niet verpest. Als je op de game stemt worden de spoilers ook voor jou zichtbaar.

Mocht je een uitgebreide discussie over het verloop of het einde van een game willen beginnen kun je dit beter in het "spoiler" gedeelte van het forum doen, door daar een nieuw topic te beginnen onder vermelding van de naam van de game. Zet de spoilers niet in de titel van het topic, maar in het bericht zelf. De titel zal namelijk te zien zijn in het updates-overzicht, het bericht niet.