Primaire Titel

Uit GamesMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Titel

De primaire titel van een game is de titel zoals GamesMeter die als paginatitel bij een gamepagina hanteert, en dus ook de titel waaronder een game vermeld wordt in allerhande lijsten, zoals de toplijsten, stemoverzichten, updates etcetera. Vanzelfsprekend is het ook de titel zoals die bij een gamepagina in grote letters bovenaan staat.

Volgens de richtlijnen van GamesMeter is de primaire titel de oorspronkelijke titel van een game, in de oorspronkelijke taal, zoals die tijdens de eerste release in de credits luidde. Dit betekent dus dat ook als een game vlak na release hertiteld is, dat GamesMeter die eerste titel prevaleert. De eis van de credits impliceert verder dat de spelling en interpunctie zoals in beeld overgenomen moet worden, ook als al het promotiemateriaal een andere schrijfwijze voert. Ondertitels worden ook meegenomen (ook als ze in gescheiden van de hoofdtitel in beeld verschijnen), en in de primaire titel achter de hoofdtitel geplaatst, gescheiden door een dubbele punt.

Meerdere games met dezelfde titel

Soms komt het voor dat meerdere games dezelfde titel hebben. Dat is normaliter geen probleem, maar als beide games ook hetzelfde jaartal dragen, zijn ze niet meer van elkaar onderscheidbaar in indexen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Last Man Standing (geen game, maar een film op MovieMeter). In een dergelijk geval maakt GamesMeter gebruik van Romeinse cijfers achter de titel. De ene film krijgt dan dus een (I) achter de titel, de andere een (II), in bovengenoemd voorbeeld dus Last Man Standing (1996) (I) en Last Man Standing (1996) (II). Dit Romeinse cijfer is bij het toevoegen in een apart dropdown-menu naast het invulveld voor de titel te selecteren.

Zie ook