IRC Chat

Uit GamesMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Gamesmeter.nl heeft haar eigen IRC kanaal op het netwerk van Foonetic. Om deel te nemen aan deze chat dien je gebruik te maken van een IRC Client, zoals: ChatZilla, Visual IRC, mIRC of Trillian.

De chat is opgezet na veelvuldig verzoek van de enkele gebruikers om een soortgelijke service op GamesMeter te introduceren.

Deelnemen

Om deel te kunnen nemen aan de GamesMeter chat dien je een IRC Client te downloaden. Zo kun je onder meer gebruik maken van één van de onderstaande gratis clients:

Verbinding maken

Het chatkanaal van Gamesmeter bevindt zich op het netwerk van Foonetic. Om deel te kunnen nemen aan de chat dien je verbinding te maken met de volgende IRC server: irc.foonetic.net.

Gebruikersnaam

Op het netwerk van Foonetic kun je je eigen unieke gebruikersnaam kiezen met het commando: /nick [typ hier je gewenste gebruikersnaam]. Om ervoor te zorgen dat niemand jou gebruikersnaam inpikt kun je deze registeren met het commando: /msg nickserv register [wachtwoord] [e-mail adres].

Vervang [wachtwoord] met het gewenste wachtwoord en [e-mail adres] met een bestaand e-mail adres. Dit is belangrijk omdat je op dit adres een authentificatiecode ontvangt. Wanneer je deze ontvangen hebt dien je de registratie te bevestigen aan de hand van het volgende commando: /msg nickserv auth [plak hier je ontvangen code]. Je gebruikersnaam is nu geregistreerd.

Iedere keer wanneer je verbinding maakt met de server dien je je gebruikersnaam te bevestigen. Dit doe je aan de hand van het volgende commando: /msg nickserv identify [wachtwoord].

Je gebruikersnaam automatisch identificeren in ChatZilla: Ga naar ChatZilla > Preferences Klik in de linker kolom op: irc.foonetic.net Ga naar het tabblad: Lists Klik bij 'auto-perform' op: Add Vul bij 'enter item to add' in: /msg nickserv identify Klik op 'ok' en 'apply'

GM Chat

Wanneer je een gebruikersnaam hebt aangemaakt kun je deelnemen aan de GamesMeter chat: /join #gmchatroom. Wanneer je gebruik maakt van ChatZilla, een add-on voor Mozilla Firefox, kun je tevens gebruik maken van de volgende link: [1].

Een lijst met IRC commando's vind je hier.